В понеделник започва пръскането срещу кърлежи в София

OFFNews 09 април 2021 в 12:59 1568 0

Снимка Архив

Първите обработки на зелените площи в София срещу кърлежи започва в понеделник. 

Направена е организация и фирмите, ангажирани с дейността, ще извършват обработки на зелените площи, като третирането трябва да се изпълнява само при сухо време. 

В понеделник сутринта ще се работи на зелените площи в Южен парк – втора и трета част, градина „Славейкови дъбове“, градина „Папа Йоан Павел Втори“ и др. Ще се обработват и зелени площи покрай транспортни обекти като Южната дъга на Околовръстен път, бул. „Сливница“, бул. „Опълченска“ и др. Обработките се извършват рано сутрин до 10.00 часа при благоприятни климатични условия.

Специализираният контрол се осъществява от експерти на Столичната РЗИ. Дейностите се контролират и от дирекция „Зелена система“ и районните администрации. 

Обработените терени трябва да се означат от фирмите изпълнители с табели за използвания препарат и карантинен период, фирмата изпълнител.

График за изпълнение на обработките се публикува на интернет страницата на Столична община и в районните администрации.

Гражданите могат да подават сигнали към районните администрации. При установяване на необходимост ще се маркират рискови места и ще се подават за допълнителни третирания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови