В дома в Маленово: Всички обитатели са ваксинирани, персоналът - не, а директорът почина от COVID

OFFNews 08 октомври 2021 в 13:04 14062 4

Снимка Фейсбук на дома в Маленово

Всички обитатели на дома за хора с умствена изостаналост в ямболското село Маленово са ваксинирани срещу COVID-19, нито един член на персонала обаче не е имунизиран. 

Директорът на дома Евгени Христов е починал след заразяване с коронавирус, въпреки това обаче персоналът не иска да си постави ваксина, разказа бТВ. Трябва ли ваксината да стане задължителна за служителите на социални заведения, питат по повод ситуацията в селото от РЗИ в Ямбол.  

"Той нямаше никакви симптоми, тръгна си на 9 септември и после разбрахме, че е в болница, разказва Мария Вълкова, педагог в дома, за трагедията с Христов. 44-годишният мъж починал дни по-късно.  

"Аз се страхувам - след ваксина да не ми стане зле, да не вдигна температура, допълва Вълкова, която се ужасява и от спомена за смъртта на колегата й. 

Домът е към община Стралджа. Според кмета Атанас Киров служителите сами решават дали да се имунизират. От РЗИ обаче са категорични, че неваксинираният персонал е опасен за потребителите. 

"Би трябвало да бъде задължителна имунизацията и да не е право на избор на работещи в такива условия с възрастни хора, обременени, със заболявания, физически, умствени и всякакви", казва директорът на РЗИ-Ямбол д-р Радостина Калчева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

08.10 2021 в 20:28

Да. Когато мнението чистачката е по-важно от знанията на професора по имунология. Тогава и лудите са по-адекватни от уж читавите.

1331

3

ваксиниран

08.10 2021 в 17:31

Питаха я - "а не ви ли е страх, че може да умрете, като вашия колега?". "Еми, страх ме е..."

Това е класическа липса на критино мислене - неспособност за сравняване на две хипотетични лоши ситуации. В случая, предполагам както много анти-ваксъри, жената си казва - "то на мен няма да ми се случи, аз няма да се заразя".

12761

2

cepcem

08.10 2021 в 14:57

Всички обитатели на дома за хора с умствена изостаналост в са ваксинирани...нито един член на персонала обаче не е имунизиран.

Мисля, че ролите в този дом за разменени...

6145

1

kokoten

08.10 2021 в 13:16

"Аз се страхувам - след ваксина да не ми стане зле, да не вдигна температура, допълва Вълкова, която се ужасява и от спомена за смъртта на колегата й."
Тъпотата ходи по хората-наистина е страшно да вдигнеш температура,къде,къде по добре е да се заразиш и ритнеш камбаната....Идиотия в най-чист вид....такива е по-добре да се заразяват и да мрат....тия са оскърбление за човешкия вид....