В части от десет столични района без вода днес

OFFNews Последна промяна на 21 юни 2018 в 06:52 2335 0

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в части на столицата днес, съобщиха от дружеството. 

Подмяна на спирателни кранове зад бл. 33 в „Овча купел“ 2 налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на 
ул. „Антонин Колар“, ул. „Феникс“ и бул. „Президент Линкълн“, ул. „Иван Хаджийски“ от ул. „Феникс“ до ул. „Промишлена“.

Пак подмяна на пожарен хидрант на бул. „Сливница“ в Център налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на 
бул. „Сливница“ от ул. „Отец Паисий“ до ул. „Опълченска“. 

Пресвързване на довеждащ водопровод над с. Мърчаево налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на 
с. Мърчаево. 

Инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Могилата“ в кв. „Витоша“ налага спиране на водоподаването от 9:00 до 19:00 часа на ул. „Чавдар Мутафов“ от бул. „Симеоновско шосе“ до ул. „Екатерина Ненчева“
ул. „Тодор Чипев“, ул. „Могилата“, ул. „Ради Радев“, ул. „Марин Тодоров“, ул. „Димитър Яблански“ и ул. „Лиляна Паница“. 

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги. 

Изграждане на водопроводни връзки на ул. „Каменица“ в „Горна баня“ налага спиране на водоподаването от 08:00 до 20:00 часа на ул. „Каменица“, ул. „Роза“, ул. „646-та“ ул. „Диамант“ и ул. „Каменица“ между ул. „748-ма“ и ул. „Еделвайс“.

Във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. „Г. М. Димитров“ в „Дианабад“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:30 часа на ул. „Г.М.Димитров“ №1 ; ул. „Апостол Карамитев“ №2 и №2А.

Поради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Кутлувица“ в кв. „Модерно предградие“, се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 14:30 часа на бул. „Сливница“, ул. „Старата църква“, ул. „Връх Манчо“, ул. „Справедливост“. 

Без вода във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Аличо“ в с. Казичене, ще бъдат от 10:00 до 18:00 часа на ул. „Витоша“ от ул. „Христо Ботев“ до ул. „Аличо“, ул.“ Аличо“ от ул. „Св. Св. Кирил и Методи“ до ул. „Хан Аспарух“.

Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Жътва“ във вилна зона „Малинова долина“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 14:00 часа на ул.“ Жътва“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx .

“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.