В части от 6 столични квартала няма да има вода

OFFNews Последна промяна на 11 август 2017 в 06:52 2572 0

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в части от столицата днес, съобщиха от дружеството.

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Гена Димитрова“ в кв. „Киноцентър“, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на ул. „Проф. Александър Райчев“, ул. „Теодосий Икономов“, ул. „Гена Димитрова“, ул. 7 от ул. „Гена Димитрова“ до ул. „Проф. Александър Райчев“. 

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

Подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Бузлуджа“ в Център налага спиране на водоподаването от 9.00 до 18:00 часа по ул. „Бузлуджа“ от бул. „Прага“ до ул. „Иван Рилски“. 

Прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Д-р Калинков“ в жк. „Зона Б-19“ налага спиране на водоподаването от 10:00 до 14:00 часа на ул. „Д-р Калинков“, ул. „Царибродска“, ул. „Три уши“, ул. „Димитър Петков“

Поради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Малина“ в кв. „Кумарица“ на Нови Искър се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 14:30 часа на ул. „Светлина“, ул. „Дъбиците“, ул. „Леярска“, ул. „Дядо Стоил“, ул. „Стадион“, ул. „Хаджи Димитър“. 

Демонтаж на водомерен възел до бл. 43 в жк. „Младост “ 1А налага спиране на водоподаването от 10:00 до 14:00 часа по ул. „Кръстьо Раковски“ от ул. „Д-р София Аврамова“ до ул. „Анна Ахматова“, бл. 550, бл. 551 А, бл. 552, бл. 549. 

Без вода заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Капитан Иван Златев“ в кв. „Филиповци“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на ул. „Капитан Иван Златев“. 

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx .
Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.