В България всяка година се раждат около 6000 недоносени деца

OFFNews Последна промяна на 17 май 2015 в 17:03 3019 2

Според статистиката 6000 деца у нас годишно се раждат преждевременно и това е предизвикателство както за родителите, така и за здравната система. Това заяви представителят на УНИЦЕФ в България Таня Раучай по време на благотворително събитие в Борисовата градина, което е част от кампанията "Маратон на героите". 

Раучай сподели, че освен качествена медицинска грижа за децата, родителите им се нуждаят и от психологическа подкрепа, за да могат да минат през това изпитание. 

Родителите на недоносени деца също са на мнение, че здравните заведения се нуждаят от специализирана техника и нови кувьози. Категорични са и че в родилните отделения на болниците трябва да има психолози, които освен да разговарят с майките и да им дават съвети, трябва да ги срещат и с други родители, минали през същото препятствие. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.05 2015 в 21:05

Угнетеният може да е доносен ама е недовъзпитан. И дано не му се случи да опре до асистираната.

Прочее, дедо поповия брат е недоносен. Родил се е преди близо 40 години когато на репродукцията можеха да асистират максимум приятелите на таткото. И пак е станал човек.

17.05 2015 в 19:42

недоносени се раждат основно при асистирана репродукция с повече от един плод!!! малко им плащате за асистенцията, сега и за техника, да отглеждат грешките. бг шизофрения. ква е тая кака, за мен е непонятно, но видимо иска да обогати персони, като щерев и сие.