УНСС с нова магистратура: 'Интелигентна цифрова енергетика'

OFFNews 04 юли 2022 в 12:14 825 0

УНСС

Снимка УНСС

УНСС

УНСС започна прием по най-новата си магистърска специалност - "Интелигентна цифрова енергетика" (SMART DIGITAL ENERGY) в катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“.

Обучението по нея е два семестъра.

„Тази магистратура е важна, защото енергетиката в момента, каквато съществува последните 50 години, е изчерпана. И е нужен съвсем нов подход за архитектура на електроенергийната система. А специалността „Интелигентна цифрова енергетика“ ще даде нови функционалности на обучаващите се и по-високо ниво на ефективност за всички участници в електроенергийната система“, убеден е доц. д-р Владимир Зиновиев от катедра "Икономика на транспорта и енергетиката" в УНСС и директор на Центъра по енергиен бизнес и инфраструктура.

Завършилите магистърската програма „Интелигентна цифрова енергетика“, ще придобият управленски знания, които ще им позволят да се реализират успешно в сферата на енергетиката. Студентите ще получат експертиза и икономически знания в сферите на новите цифрови подходи на енергийната стратегия на национално, регионално и световно ниво, както и проблемите и задачите в сектор „Енергетика“; съответствието между стопанската практика в България и изискванията на европейските и световни стандарти в областта на енергетиката; определяне на основните икономически параметри при реализацията на цялостен подход за цифрова енергетика, критериите и показателите за ефективност на този вид стопанска дейност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови