УНСС с нов ректор

OFFNews Последна промяна на 18 декември 2019 в 19:23 2762 2

Университетът за национално и световно стопанство има нов ректор.

Той е проф. д-р Димитър Димитров.

Избра го днес Общото събрание със 160 гласа срещу 125 за опонента му на балотажа проф. д-р Валентин Гоев.

Проф. Димитров ще управлява УНСС от 2019 – 2023 г. 

"Пожелавам да продължим да работим нататък като Университет номер едно. Благодаря на членовете на Общо събрание, които участваха в избора. Някои от тях ме подкрепиха, други - другия достоен кандидат в балотажа или другите кандидати. Мисля, че УНСС показа, че е на високо ниво и ние поддържаме тази колeгиална атмосфера и академичен дух. По-сериозната работа предстои", каза проф. Димитров, цитиран от агенция "Фокус".

Досегашният ректор проф. Стати Статев пожела "така, както управляваше катедрата и факултета, два пъти по-успешно да управлява университета".

Проф. Димитър Димитров е декан на факултет "Икономика на инфраструктурата" от ноември 2015 г., ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност” от 2007 г. и член е на Академичния съвет на УНСС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3018

2

Nurachilp

20.12 2019 в 12:27

До 456.
Нещо грешна информация разпространеняваш. Виж рейтинга за 2019г. Безработицата сред завършилите УНСС е под 2%, а осигурителния доход през първите 5 години е над 2000 лева. Това е само за инфо. отделно от горното, всеизвестен факт е, че УНСС и СУ са двата най-стари и разпознаваеми български университети в чужбина. В УНСС са се дипломирали редица международни експерти, вкл. министър- председатели и политици на чужди държави.