УНСС отмени предварителните кандидатстудентски изпити

OFFNews 05 февруари 2021 в 12:51 1486 0

Предварителните кандидатстудентски изпити се отменят в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) заради противоепидемичните мерки. 

Те трябваше да се проведат от 15 до 19 февруари. 

Заявленията на всички кандидат-студенти ще бъдат служебно прехвърлени за втора предварителна сесия от 22 до 26 март. Тя ще се проведе, ако епидемичната обстановка позволява, съобщават университета.  

Всяка година УНСС организира предварителни и редовни кандидатстудентски изпити. На предварителни кандидатстудентски изпити могат да се явят, както кандидати, завършили средно образование в предходни години, така и завършващите през 2021 г.

Кандидат-студентите, явили се на предварителните изпити, имат право да се явят и на редовните конкурсни изпити на хартиен носител през юли. При образуването на състезателния бал се взема най-високата оценка, независимо на коя изпитна сесия е получена. С резултатите от предварителните изпити кандидат-студентите участват в класирането, само ако отговарят на условието за кандидатстване и подадат документи в определените срокове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!