Унищожиха дюните на южния плаж в Несебър

OFFNews 28 януари 2023 в 21:29 3331 1

Несебър

Снимка БГНЕС

Дюните са разорани с тежка техника.

Министерството на туризма започва проверка заради съобщенията за унищожени дюни на южния плаж в Несебър и "ще работи в сътрудничество с МВР и останалите компетентни органи и институции до изясняване на обстоятелствата".

При установяването на нарушител ще бъде съставен акт за административно нарушение.

Концесионер на плажа "Несебър Юг" е "АУТО ФАКТОР" ЕООД. За изминалата 2022 г. Министерството на туризма е извършило 4 планови и извънредни проверки на "Несебър Юг", като по време на тях не са констатирани нарушения.

Днес пред БТА концесионерът Кирил Спасов съобщи, че неизвестни лица са унищожили част от екзотичните дюни на южния плаж в Несебър. Той е подал незабавно сигнал до Министерството на туризма, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите - Бургас и Областната дирекция на МВР в Бургас. Уведомени са също Областната управа и Община Несебър, информира Спасов.

Той обясни, че пясъчните дюни са разорани с тежка техника, вероятно багер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

29.01 2023 в 11:37

Честито на данъкоплатеца

Ако имаше интерес, щеше да има камери широкоъгълни за контрол

Ако имаше капка морал, администратора ще запорира концесията при такова тежко послефактово нарушение, до изясняване на детайлите.

Внимавайте за кого гласувате

Шайката от паралелната сива социална система установена от Герб, е базирана на лоялност и страх - не на видимост и контрол в интерес на данъкоплатеца.
 
X

Да помогнем на украинските деца!