Укриване на обороти и алкохол без бандерол на централния плаж в Черноморец

OFFNews 01 юли 2022 в 12:28 565 0

плаж

Снимка pixabay

плаж

Ползване без правно основание на плаж "Черноморец-централен", укриване на обороти и съхранение на алкохолни напитки без български акцизни бандероли установи проверка на Министерството на туризма. 

В проверката са участвали Отдел "Икономическа полиция" към Главна дирекция "Национална полиция" и Главна дирекция "Фискален контрол" към Национална агенция за приходите.

Установено е, че ивицата на плаж "Черноморец-централен" се ползва без правно основание. Издадени са два акта за разполагане на плажни принадлежности срещу заплащане без разрешение. Две заведения на плажа извършват незаконна търговска дейност. В обектите са съхранявани алкохолни напитки без български акцизни бандероли.

Както всяка година Министерството на туризма извършва проверки по морските плажове. Проверките на плажните ивици ще бъдат редовни и извънредни, както и по постъпили сигнали и ще са ежедневни през целия сезон и по цялото Черноморие, допълват от ведомството. 

Регулярно проверките ще обхващат всички морски плажове, а тези, на които са установявани чести нарушения, ще бъдат под специален мониторинг. Специално внимание ще бъде обърнато и на цените на плажните принадлежности, които също подлежат на контрол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови