Учителката, бита пред учениците си: Виждах смъртта си

Ивайло Анев Последна промяна на 09 март 2015 в 21:38 15153 8

Учителката Камелия Рачева, която стана жертва на побой от баща на един от учениците си

"Виждах смъртта си на стълбите", това разказа битата през февруари учителка от Шумен Камелия Рачева пред Нова телевизия.

Рачева беше набита от бащата на свой ученик.

Камелия Рачева разказа, че още не може да забрави за случая от февруари.

„Изпитвам много голяма неприязън от това, че не можах да се справя с бащата. Но децата са с мен. Бяха ми написали, че ме обичат, затова няма да спра да работя”, заяви учителката.

Не е ясно колко още учители имат нейната съдба, тъй като такива справки не се правят.

„За миналата година регистрираните случаи са над 800 между ученици, но нашата тревога са нерегистрираните случаи, големия проблем е безразличието към децата”, коментира заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева.

Според експерти вина за това има не само училищната среда, но и семейната.

Те настояват да се вземат спешни мерки за справяне с проблема съвместно с Министерството на правосъдието.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.03 2015 в 18:40

Учителите/ката няма право да бие учениците си!!! Ако бият ващи деца учителите и вие ще ги биете,защото в България няма съд.Когато бях алък доста учители са ме били без да кажа на родителите си..С какво право бият децата ?Нито ги хранят нито ги обличат.Никой няма право да бие.

10.03 2015 в 07:28

Този баща не знае,че прави лоша услуга на детето си!Деца ,чиито родители вземат тяхна страна при конфликт ,изграждат чувство за безнаказаност,арогантност и агресививност към връсниците си ,към учителите и възрастните хора!Възпитанието на детето е деликатна работа не е работа за келеши!

10.03 2015 в 02:46

За насилие срещу длъжностно лице по време на работа наказанието е изключително строго. За съжаление този материал не казва нищо.

10.03 2015 в 01:59

Едно време ни учеха да уважаваме учителите - добри, лоши - възрастта беше достатъчно основание да ги уважаваме. Вече явно не е така, а това е тъжно. Друг въпрос е, че даскал е било призвание, като лекар и поп, ама вече е професия - шАфьор, сервитьор и т.н

09.03 2015 в 23:42

Огношението към учителите е срамно - но то се въвежда първо от самата държава, после се възнриема от родителите - те не нълагат на децата ди да имат дисциплина в учелище, а тъкмо напротив! Без дисциплина обаче не може да има учебен процес - но практика сега има едно пребиваване само на децата в сградата

09.03 2015 в 23:19

"Коментира заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева", която смени поне 10 министри, докато беше в главно действащо лице в инспектората.
Дакато този ценен кадър на ДПС не бъде махнат, ще продължава да коментира едно и също, без да има промяна.

09.03 2015 в 23:19

Най-много шамари раздават учителите по физическо,но на тях такива бащи не им скачат,задоволяват се с една псувня по техен адрес в къщи.

09.03 2015 в 23:02

българин би учителка в училище!!! българите са особено чувствителни когато законът се престъпва от малцинствата, аko в случая биячат беше ром не знам какви коментари щеше да има