Учители с призив за 15 септември: Вместо за цветя за нас, дарете парите за пострадалите в Карловско

Александра Маркарян 13 септември 2022 в 17:04 3334 2

Наводненото село Каравелово

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Наводненото село Каравелово

Учителски колективи призовават родителите и учениците да дарят за пострадалите в Карловско парите, които биха дали за букети цветя за самите тях за първия учебен ден, 15 септември.

В призива се включиха училища от София, Перник и Радомир.

"Колегията на 134. СУ „Димчо Дебелянов“ гр. София приветства своите ученици и родители с началото на новата учебна година и обявява кампания по събиране на средства за наводнените села и за хората в беда под наслов „Цветя за Карлово!“ Всеки, който желае, може да замени скъпия букет с цвете от градина и да дари средствата за каузата. В деня на празника потърсете учениците с дарителските кутии в двора на училището", пишат от 134-о училище днес.

Основно училище "Христо Смирненски" в Радомир ще постави на входа дарителска кутия, за да може всеки който желае да помогне на нуждаещите се хора от Карловско, съобщава БНР. Да посеем зрънце добро и да дадем пример на нашите деца, призовават учителите.

"Човек трябва да хвърля напред добро, а не да афишира с това - каза директорът Румяна Давидкова. - Ние сме едно от училищата, които пострадаха при земетресението през 2012 година. Преживяхме голям, тежък ремонт. Възстановихме се. Учихме и в друго училище, изведоха ни тогава. И човек трябва да подкрепя хората, които са в нужда."

С призив вместо да купуват цветя да дарят средства за бедстващите села се обръщат към родителите и учениците и учителите от СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Радомир и едно от най-големите училища в Перник - 11. ОУ "Елин Пелин".

Порой наводни пет карловски села в първите септемврийски дни. Те са Розино, Слатина, Столетово, Богдан и Каравелово. Стотици къщи бяха наводнени. Текат няколко кампании за набиране на средства и материална помощ, на място доброволци помагат с разчистването. Доброволчески кампании в подкрепа на пострадалите от Карловските села организираха организации като „За доброто“, „Гората.бг“, „Предай Нататък“, Национална асоциация на доброволците в България и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1282

4

uygar

14.09 2022 в 00:19

Вие сте най най най. Да сте живи и здрави.

-1282

1

uygar

13.09 2022 в 23:27

Държавата къде е. За коакво още искате да даряваме за евтените кебапчета за големите заплати на смукачите за кувиозите на новите данъкпладци които ще родим за кое да дарим, че те да дебелеят? Колко капачки да ви съберем? СВЪРШЕТЕ СИ РАБОТАТА ПОМОГНЕТЕ НА ХОРАТА ТЕ СА БУЛГАРИ не украинци.