Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Учител зашлевил и издърпал ушите на ученик в час заради щракане с химикалка

OFFNews 27 януари 2022 в 14:42 7158 3

Снимка Pixabay

Учител е зашлевил ученик по време на час, защото момчето си щракало с химикалка.

Случаят е станал на 14 януари в Сливен, за него разказа Радио Стара Загора. Майката е подала жалба до училището и до Регионалното управление на образованието в Сливен. Директорът е поискал обяснения, които вече е получил. Регионалното управление на образованието прави проверка.

"В час по математика при писане на задачи си е щракал с химикала и господинът, без забележка, просто се засилва, удря му силен шамар по лицето. Той доста време е бил зачервен. Учениците, след като е свършил часът, са го попитали: "Давчо, как си, заболя ли те? Добре ли си?" Първо чули плясъка на шамара и се обръщат. Господинът след шамара веднага с длан на челото му... такова... назад главата. Не му е било достатъчно. Хваща му с двете ръце ушите, завърта ги и го надига от стола", разказва майката на Давид Станимира Господинова.

След това учителят заплашил момчето, че ако продължава да не слуша, няма да го допусне да премине в по-горен клас.

Момчето се чувства унизено и настоява да бъде преместено в друго училище. Не желае да разговаря с майка си, не иска и да влиза в часовете. След случилото се повръща и има главоболие - е установил лекар.

Директорът на Второ основно училище "Христо Ботев" Денко Делчев е поискал писмени обяснения. Учителяте потвърдил думите на майката. Делчев ще вземе решение за наказание на учителя по математика и физика на 7 февруари.

"Много добър специалист. За съжаление, я има случката" - казва той. От много години съм директор, такава проява не сме имали, допълва той и подчертава, че учиището не толерира никакви форми на насилие.

Срещу учителя не е имало други жалби преди случилото се на 14-и.

Проверката на Регионалното управление на образованието в Сливен трябва да приключи до 31 януари, съобщи началникът му Кристина Станкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

3

kokoten

28.01 2022 в 09:30

...малко му е на малкия келеш,нима не знае,че в час се седи и се слуша.....и може да се обаждаш само с разрешение....обикновено дисциплината се посажда с шамари,дърпане на уши и други мерки от този род,понеже менталното състояние на подобни диваци е нисичко,те от дума не разбират и само боя е възможен за тяхното възпитание(поне да седят и да не пречат на другите)....така че,малко му е на келеша тоя бой....жал ми е за даскала,но напълно го подкрепям(добре,че не му е откъснал ухото,какъвто случай имаше преди време)

110

2

Перпендикуляр

28.01 2022 в 00:56

Веднъж преподавах в училище, в което имаше цял ромски клас. След един месец избягах с двеста! А твърдя, че съм доста оправен. Верочтно си спестих подобно "сурвакане". Напълно го разбирам този учител.

22548

1

dolivo

27.01 2022 в 15:31

мда, оптиката на случката както и да я гледаш, е лоша за учителя.

язък, то няма много специалисти желаещи за тез пари.

определено човека е или от други времена и трябва да се адаптира, или има психологически проблем.

Сливен, дали не са роми учениците, похвално че са в час все пак.

аз като знак как съм дразнил учители, не е лесно.

но саморазправата трябва да не се толерира.
 
X

Подкастът на OFFNews