Училищата могат да обучават безплатно екипите си с програмата ''Училища за пример''

OFFNews 19 януари 2021 в 11:15 2032 0

Училищата могат да обучават безплатно екипите си с програмата "Училища за пример", съобщиха от фондация "Заедно в час". 

Програмата "Училища за пример" е двугодишна, която подкрепя училищата да разработват и прилагат устойчиви и ефективни практики, за преподаване и управление на училището. Тя се дели на две части: курс "Лидерство в училище" и допълнителни курсове по избор на училището, свързани с различни методи на преподаване. Всеки курс включва работа по конкретен училищен проект, надграждащи обучения и менторска подкрепа.  

Крайният срок за кандидатстване е 30 март, чрез подаване на формуляр ТУК

След като се подаде формулярът, започва процес на подбор и събеседване с училищата преди финалния избор на участниците в програмата.

За участие в програмата могат да кандидатстват всички държавни и общински училища в страната, без значение от населеното място, броя учители и профила на училището. Ключово условие за участие е училищните екипи да са мотивирани и да търсят училищна промяна, която поставя учениците в центъра на обучителния процес.

"Динамичната среда, в която живеем, изправя българското образование пред все по-големи изпитания. Това налага инвестиция преди всичко в развитието, адаптивността и лидерството на училищните екипи, които са ангажирани с осигуряването на достъп до качествено образование за всяко дете", заяви Ивелина Пашова, ръководител на програмата.

Обученията в програмата са създадени от екипа на "Училища за пример", в който основните експерти са Ивелина Пашова, Кристина Николова и Симеона Маринова. Те имат богат опит като обучители в образованието и социалната сфера. В разработването им са участвали и външни консултанти и експерти в образованието като д-р Рита Санчез Гонсалез и д-р Александра Томас от Колумбийския университет в Ню Йорк.

Пилотното издание на програмата започна през миналата година с 26 училища от 15 области на страната с разнообразен профил и контекст. Заради пандемията всички обучения до момента се провеждаха в онлайн форма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !