Учениците от 6-и и 11-и клас се връщат в клас от утре

OFFNews 09 май 2021 в 21:14 1682 0

Снимка БТА/Ники Матанов

След Великденската ваканция и почивните дни присъствено в училище се връщат учениците от 6-и и 11-и клас, припомни БНТ. Обучението е на ротационен принцип, най-много в училището са били най-малките - от началния етап.

Дори не помнят кога за последно са били в класната стая. Шестокласниците не са сядали на чин отдавна, а през последните месеци са виждали учителите и съучениците си само на екран.

И макар учители да определят годината като доста трудна и да виждат понижаване на резултатите в сравнение с миналата година, според тях, благодарение на онлайн обучението децата са станали по-отговорни и по-самостоятелни. Последните месеци несъмнено бяха изпитание и за родителите на шестокласниците.

"Най-трудно е да влезеш в ролята на учителя. Да, аз мога да обясня материала, мога да се опитам да му помогна, но нямам тежестта и авторитета на учителя, който обяснява, показва, все пак те са хора с опит", коментира Росица Дикина пред телевизията.

Родителите се надяват с връщането в клас от утре децата да наваксат с пропуснатия материал, както и до края на учебната година да учат присъствено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови