Учениците от 1. до 4. клас в цялата страна ще връщат в клас утре

В Разград, Търговище, Силистра и Шумен всички деца влизат в класните стаи

OFFNews 06 февруари 2022 в 16:03 1818 0

Учениците от 1. до 4. клас в цялата страна започват втория учебен срок утре присъствено. В Разград, Търговище, Силистра и Шумен всички ученици се връщат в клас. В останалите области учениците от 5. до 12. клас се връщат по график. Така например в Бургас и Стара Загора те ще са онлайн следващата седмица.

"Решението се основава на все още високите нива на заболеваемостта в областта, а ни се иска децата и колегите да се върнат в училище", каза директорът на СУ "Епископ Константин Преславски" в Бургас Мартин Илиев, цитиран от бТВ.
директор на СУ "Епископ Константин Преславски" в Бургас.

В момента разпространението на COVID-19 засяга основно групата на възраст между 18 и 65 г., в която попадат и учениците от горните класове и учителите. В началото на миналата седмица са регистрирани 84 учители и 107 ученици с вируса.

В Ямбол дете бе диагностицирано с ковирус - грип и COVID-19. Седмици наред в региона отчитаха рекорден брой на заразени деца при липсата на детско COVID отделение в цялата област. От понеделник учениците от 5. до 12. клас там ще учат на ротационен принцип.

"Тази мярка сме въвели за следващите две седмици, след което ще преценим какво е състоянието, на кой етап от плана сме и ще преценим дали ще минат всички присъствено или онлайн", обясни директорът на РЗИ-Ямбол д-р Радостина Калчева.

"Готови сме и с дезинфектанти, и с всички средства, включително и с тестове за учениците Заболеваемостта сред учениците пада и причината е, че си бяха вкъщи през ваканцията“, коментира директорът на ПМГ „Атанас Радев” Евгений Иванов.

В природо-математическата гимназия в Ямбол от 500 деца 150 са ваксинирани или преболедували и те няма нужда да се тестват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews