Ученици ''върнаха'' времето на Живков в урок по гражданско образование

OFFNews 04 юни 2021 в 15:25 4928 0

Снимка https://rodopi24.blogspot.com/

Ученици "върнаха" времето на Тодор Живков в открит урок по гражданско образование.

За него разказва https://rodopi24.blogspot.com/ и публикува снимки на деветокласници с бели ризи и червени вратовръзки до портрет на Живков, каквито носят пионерчетата по комунистическо време.

Участвали са четири девети класа от СУ "Петко Рачов Славейков" в Кърджали. Идеята била на ръководителя на школа "ИстОрика" Димитър Димов. Той казва, че учениците откликнали "с ентусиазъм" на предложението да проучат времето на техните баби и дядовци, в което са расли и родителите им.

Димов твърди още, че нито един ученик или родител не е реагирал отрицателно на идеята, а всички се запалили от раз.

Откритият урок е наречен "Миналото днес". Във възстановката могат да се видят освен пионерските връзки, стари радиоприемници, касетофони, газени лампи, портрети на държавни водачи, книги, будилници, дървени сечива, лозунгите от онова време, а също - боза, локумени вафли, милинки, банички и кифли, продавани от учениците за 5, 10 и 15 стотинки, колкото са стрували преди.

Докарали и автомобили „Лада“ и „Жигули“, паркирани като музейни експонати.

Директорът на училището Милко Багдасаров е бил не само известен за проявата, но и в журито за най-подготвения клас за времето на комунизма. В крайна сметка деветокласниците оценяват не той и негови колеги, а по-големи ученици в същата школа, които са правили подобни събития.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови