Ученици и колеги събират пари за операция на учителка с рядко заболяване

OFFNews 01 ноември 2021 в 09:07 1406 0

Учители и ученици от Благоевград събират пари, за да помогнат на учителка, която се бори с рядко онкологично заболяване.

Болестта на Пепа Стоянова се среща веднъж на милион. "На 25 август разбрахме тази тежка диагноза: хордом", казва тя пред bTV.

След десетки погрешни диагнози и неуспешни операции у нас, близките ѝ решават да опитат в Турция. Там операцията ще струва 120 хил. евро.

"Бивши нейни ученици, които преди 15 г. са завършили, даряват макар и по-скромни суми от порядъка на 20-40 евро. Добрият учител остава в сърцата на учениците и в такива тежки моменти хората помагат. Не е забравена човещината все още, макар че има и фалшиви кампании и хората се съмняват в това дали е истина, дали не е, за нас е реалността“, разказва съпругът ѝ Красимир Стоянов.

Близки, учители и ученици на учителката по информатика са започнали кампания в социалните мрежи с името „Живот за Пепи“, за което тя благодари.

"Много съм щастлива, че имам такива колеги и ученици, които постоянно ми се обаждат, пишат, дават ми вяра, кураж и надежда“, казва жената.

Разкрита е и банкова сметка:

Банкова сметка:
IBAN: BG45UBBS80021025247350
BIC CODE: UBBSBGSF
Титуляр на сметката: Pepa Doncheva Stoyanova

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!