Учението ''Ответен удар - 2019'' в снимки

OFFNews 19 юни 2019 в 22:53 3675 4

Снимка Боян Георгиев

Днес на учебния полигон „Ново село“ се проведе заключителният етап на тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар-2019“.

От българска страна участваха военнослужещи от 38-ми механизиран батальон със собствена самоходна минохвъргачна батарея и смесен противотанков взвод, артилерийска батарея от 20-ти самоходен артилерийски дивизион - всички от състава на 2-ра механизирана бригада; танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти, както и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на Военновъздушните сили.

От Сухопътните сили на САЩ в Европа участва една механизирана рота, въоръжена с бойни машини на пехотата М2А3 „Брадли“ и „Хамър“. От въоръжените сили на Гърция се включиха танков взвод с танкове „Леопард-2“ и екипажи на вертолети AH-64 „Апачи“ за непосредствена авиационна поддръжка.

Сухопътните войски на Република Албания и Република Северна Македония бяха представени с по един пехотен взвод със собствено въоръжение и бойни машини „Хамър“, осигурени от 2-ра механизирана бригада от състава на българските Сухопътни войски.

„Ответен удар-2019“ е част от серията национални и международни учения, провеждани през май и юни 2019 г. в Югоизточна Европа и Черноморския регион под ръководството и с подкрепата на командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа. Целта на учението е усъвършенстване на оперативните способности и постигане на съвместимост във войските на национално и съюзническо ниво.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

20.06 2019 в 02:44

Да. Учението "Удар в земята" реално вкарва Шойгу под масата.
От смях.
Такава показуха в района на вишката, и без да се нацапат с прах тракторите даже, даже по социализма имаше само по 9-ти септември. Но никой не го обявяваше за учение - беше си ордьовър заедно с първата малка ракия за партийните началници в големите гарнизони. Додето им примъкнат големите дамаджани, и станат пържолите. Пак в района на вишката.