Учебниците на Издателство КЛЕТ България са вече достъпни в Google Classroom

Бързо и лесно учители и ученици откриват най-подходящите материали за дистанционно обучение

OFFNews 15 май 2020 в 18:51 2815 0

От началото на тази седмица издателство КЛЕТ България добави още една дигитална услуга в помощ на учители и ученици. Всички електронни учебници на издателството вече могат да бъдат отворени в класните стаи на Google Classroom.

Ученици и учители лесно и удобно разглеждат конкретни страници и учебници по време на своите дигитални часове, като по този начин се спестява усилието да търсят допълнително, необходимият им ресурс.

Според проведено от издателство КЛЕТ проучване, най-голям интерес предизвикват електронно четимите учебници. Те могат да бъдат свободно достъпени на сайта на издателството. С един лесен клик от падащото меню в ляво, желаният учебник или страница от него се появява директно в дигиталната класна стая.

“В началото на извънредното положение, много от децата останаха без учебници, тъй като са ги оставили в училище, без възможност да си ги вземат вкъщи. Затова осигурихме възможност на учителите лесно и удобно да намерят желания от тях учебник, а с новата функция той веднага става видим за всички във виртуалните класни стаи”, сподели управителят на “КЛЕТ България” Владимир Колев. Използваме учебниците като отправна точка и създаваме възможности за по-лесно провеждане на учебните занятия в този труден период”, допълни още той.

Достъп до Google Classroom имат всички, които са създали свои профили там и имат направена регистрация. След това прехвърлянето на материали от електронната библиотека на издателството е бърз и ефективен начин за учителите да организират своите часове, без да губят време в събирането на материали или ръчното им разписване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови