Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Убитата журналистка била жена на крупен бизнесмен и собственик на телевизия ТВН

OFFNews 08 октомври 2018 в 10:11 47601 0

Жестоко убитата журналистка от Русе Виктория Маринова е била съпруга на бизнесмена и собственик на телевизията ТВН Свилен Максимов, в която тя е работела.

Кабеларката е дъщерно дружество на телекомуникационното дружество Нетуоркс. Компанията има кабелна мрежа с няколкостотин хиляди абонати и е най-големият регионален доставчик на тв съдържание в Североизточна България.

Максимов и Маринова са се развели през февруари тази година. Дотогава тя се е занимавала с кабелния бизнес на фирмата майка. След това тя се мести в телевизия ТВН, където освен тв водещ на две предавания е била и изпълнителен директор. След развода двамата са запазили нормални отношения и между тях не е имало скандали.

Журналистите от ТВН са потресени от жестокото убийство, но по съвет на адвокат в момента не дават изявления.

За престъплението има заподозрени, а версията то да е свързано с професионалните ангажименти на Маринова е най-невероятната, категорични са нейни близки.

Темата на последното ѝ предаване "Подиум" наистина е за разследването на "Биволъ" за мега аферата "Джи Пи Гейт", но реално става дума за интервюта с разследващите журналисти Димитър Стоянов и Атила Биро, а не за допълнителни разкрития по темата. Разговорите с двамата дори не са водени от Маринова, а от неин колега.

Тв водещата най-вероятно е била следена от убиеца си. Тя е спазвала стриктен режим за тренировки и всеки ден е тичала по един и същ маршрут. Предполага се, че той я е издебнал в момент когато наблизо не е имало хора. Двете основни версии са жестокото убийство да е извършено от страст или от психопат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews