Убиецът, който поиска смъртна присъда: Без жена си не искам да живея

OFFNews 15 юли 2015 в 08:42 12596 10

Убиецът, който поиска смъртна присъда: Без жена си не искам да живея

Снимка bTV

Обичах жена си до смърт. Това каза в интервю пред bTV 33-годишният Емил Скорчев, който поиска смъртна присъда заради убийството на съпругата си. 

Според медицинската експертиза по делото Скорчев страдал от шизоидно разстройство в резултат на взимането на анаболи и лекарства, но в момента на убийството той е бил с ясно съзнание какво прави. 

Цялата история започва след сватбата на Емил и Керанка. Два дена след нея бащата на осъдения - виден лекар от Варна, слага край на живота си. Емил изпитва вина за това, защото баща му се занимавал с делата, които били заведени срещу Емил. "Много се биех", обяснява той. Бащата на Емил скрил от него, че е фалирал. Той не му казал също, че има и сериозни здравословни проблеми. 

Сега Емил се разкайва и смята, че изцяло негова е вината за смъртта на баща му, баба му и съпругата му. "Тежи ми цялото семейство, баща ми, баба ми, съпругата ми. Посягах на баба ми, давах ѝ повече лекарства и може да съм причинил и нейната смърт", разказва Емил.

След смъртта на баща му Емил прехвърля имущество на името на баба си, защото наследява дълговете му. С Керанка заживяват на село при бабата, която е болна. Малко преди да навърши 82 години, жената починала, но Емил и съпругата му не уведомили властите. 

"Погребахме баба в мазата. Не уведомихме властите, че е починала. Направихме опело в църквата, пусто не казахме на никой", разказа Емил. Причината за това била, че с нейно пълномощно теглили от банковата ѝ сметка.

Емил разказва, че с баба си често се карали, той дори ѝ посягал. "Посягал съм ѝ, нормално, карахме се. Бяхме много изнервени, какво да ви кажа. Тя ме е отгледала от малък, от дете", спомня си Емил. Той разказва, че след като погребали жената в мазето под къщата, той и съпругата му били неспокойни и ходели непрекъснато на църква, за да изкупят греховете си.

"Това ни изяде главата, заради него стана всичко", спомня си Емил. Всичко продължило 8 месеца. Хората от селото се притеснили, че бабата е изчезнала. Емил и Керанка държали всички в изолация, започнали да пият повече. На хората от селото обяснявали, че бабата е при роднини. Никой не им вярвал обаче, защото тя нямала други роднини освен Емил. Около къщата започнали да се навъртат и полицаи. 

В един момент Емил и Керанка решили да избягат. Натоварили бус с две маймуни, които гледали, и храна. Три дена обикаляли Варна, докато не решили да заминат за Лондон, където живеел братът на Керанка. Двамата били под влиянието на лекарства, които взимали, за да не спят.

В един момент си внушили, че ги преследват и подслушват. 

Докато обикаляли из Варна Керанка казала на Емил, че не го обича. Той се раздразнил от това, слязъл от колата и започнал да се мушка с нож. Той обясни, че двамата често правили така, за да докажат любовта си един към друг. Винаги обаче се спирали. Емил очаквал Керанка да го спре. "Исках да я стресна в този момент, ма тя не ме спря", обясни той.

Тогава той още повече се ядосал и срязал ръката ѝ. Тя побягнала. "Аз реших: край, тя ме оставя. Представих си живота без нея. Догоних я. И казах ѝ: всичко свърши, ще ни опандизят, обичам те. Надявах се да умра с нея", разказа Емил. 

Всичко това се разиграло пред случайни минувачи, които позвънили на тел. 112.  

"Не трябваше да се стига до там. Обичах я до смърт", разкайва се Емил. Той бил откаран в болница. След като се отърсил от шока, направил опит да се самоубие. 

Той си спомня, че често се карали със съпругата си и дори си посягали един на друг. "Тя ме удряше с лъжици. Бяхме двамата буйни и агресивни. Трилър е. Това не е хубава весела история. Това е българска история. В България се живее трудно", заключава Емил.

Пред камерата на bTV той поиска прошка от близките на Керанка. "Лельо Светле, Део, съжалявам, и смъртна присъда ще е малко за мене, знам че няма да получа прошка, но моля за прошка", каза той.

Емил тренирал от малък, а в последните години започнал да взима анаболни стероиди. По думите му - "нормалните работи за спорта". "Аз по принцип съм си нервен, химията обаче може да е отключила по-голяма нервност", коментира Емил. Според медиците именно химичните съставки, които той е взимал, са допринесли за отключване на агресията и шизоидното разстройство. 

"Не мисля че съм луд. Жена ми беше против да взимам тези неща. Тя ми каза че ставам по-нервен", спомня си Емил.

Той оспорва само един факт от обвинителния акт срещу него, в който пише, че Керанка имала намерение да го напусне. Сега Емил иска това да бъде заличено. "Тя не е искала да ме оставя", категоричен е той.

В затвора Емил вече има прозвище - Безсмъртния Емо. Така му казвали, заради многобройните пъти, в които се е разминавал на косъм от живота. Той си спомня, че освен опитите за самоубийство, които неведнъж е правил, е претърпял и животоспасяваща операция след сбиване. Тогава била засегната сънната артерия и лекарите не давали шансове за оцеляването му.  

"Бог не ме иска. Без жена си не искам да живея", категоричен е Емил и признава, че е силно религиозен.

Той предпочита смъртта пред това да живее със спомените. "Това означава да умираш всеки ден", каза той. Емил все още носи брачната си халка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!