Турците в България със звучен шамар за Ердоган: Един от четирима е гласувал за него

OFFNews Последна промяна на 25 юни 2018 в 12:15 13301 3

Турците в България са гласували масово срещу президента Реджеп Тайип Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието. Това показват данните от гласуването в чужбина на вчерашните избори, цитирани от турските медии.

Хората с турско гражданство у нас са подкрепили категорично кандидата за президент на опозиционната Народнорепубликанска партия Мухарем Индже.

Опонентът на Ердоган е получил 58,3 процента от гласовете на турците у нас, докато за действащия президент вот са дали едва 25,4 на сто.

Трета по брой гласове е лидерът на новосформираната "Добра партия" Мерал Акшенер, която е получила 8,6 процента подкрепа.

Народнорепубликанска партия е получила 44 на сто от гласовете на турците в България, докато ПСР събира над два пъти по-малка подкрепа - 21,6%.

Данните до голяма степен повтарят гласуването на миналогодишния референдум. Тогава турците в България масово се обявиха срещу увеличаването на правомощията на Ердоган.

Освен в България Индже побеждава убедително и в САЩ, Великобритания, Русия, Канада и Китай.

Ердоган обаче е получил огромно мнозинство в държави с големи колонии турски гастарбайтери като Германия, Франция, Холандия, Белгия, Норвегия и Швеция.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2666

3

Hissarion

25.06 2018 в 14:30

Ердо паша специално ги таргетираше тези в Германия. Следващия път вероятно турските служби ще обърнат специално внимание на съседите. Да видим дали Местан и Евгени ще получат грант или къч.

1032

2

Киро Горския

25.06 2018 в 14:26

тези от гастарбайтеските колонии да ги пращат обратно в Турциа като са гласували за Ердоган. Хем са избягали от тиранията хем прецакват тези, които са останали. Мизерници, връщайте се обратно в Анадола, нищо не сте научили от Европа и не я заслужавате.

1106

1

kokoten

25.06 2018 в 13:09

Наш'те турци са умни хора.Сърбали са попарата на тирана Тато,а тоя е доста по-зъл и лош от него....машала братя....