Турският Pegasus Airlines пуска самолети от Истанбул до Пловдив два пъти седмично

OFFNews 05 януари 2023 в 18:47 4421 0

Снимка OFFNews

Полетите ще се осъществяват два пъти седмично в сряда и събота.

Турската нискотарифна компания Pegasus Airlines започва полети от истанбулското летище „Сабиха Гьокчен“ до Пловдив, което ще е втора полетна дестинация на компанията в България, съобщи Анадолската Агенция. да лети от Истанбул Сабиха Гьокчен до Пловдив, втората полетна дестинация в България след София.

По повод пускането на новата линия в сряда българският посланик в Анкара Ангел Чолаков е провел в Истанбул среща с генералния директор на превозвача Гюлиз Озтюрк. От посолството на България в Турция отбелязват, че откриването на линията Истанбул-Пловдив е емблематичен старт на програмата за промотиране на България като дестинация за бизнес, култура и туризъм „Сезон на България в Турция 2023“.

Първият от полетите, които ще се изпълняват два пъти седмично, е планиран за 18 февруари 2023 година. Разстоянието от Истанбул до Пловдив е 405 километра, но полетът ще намали времето за пътуване, като се има предвид престоя по границите. От „Сабиха Гьогкчен“ към Пловдив самолетите ще летят в 10:25 в сряда и в 15:50 в събота, а в обратна посока в 11:40 в сряда и в 17:05 в събота. Полетите ще се изпълняват със самолети „Боинг 737“ и „Еърбъс 320“ с капацитет 180 пътници. Билетите по новата линия вече са пуснати

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews