Quantcast

Turkish Airlines с оферти от "Булгаристан" до Истанбул във Фейсбук

OFFNews Последна промяна на 06 януари 2016 в 08:27 10182 39

"Все още не сте посетили Истанбул? Резервирайте своя полет от Булгаристан до Истанбул на цени, започващи от 99 € и се насладете на страхотната атмосфера на града!"

Toва гласи официално съобщение на една от най-големите авиолинии в света - Turkish Airlines.

Името на България е написано на кирилица "Булгаристан", както звучи на турски език.

Преименуването на страната ни предизвика остри реакции от Фейсбук потребители, които призовават това да бъде променено.

"С това Булгаристан си направихте чудесна анти-реклама. Името на държавата се изписва и изговаря според книжовните норми на езика който се ползва. Ако пишеш на български името на държавата е България! Всичко друго е невежество или целенасочена провокация!", е написал потребителят Камен Чакаров.

Турското наименование на България често се употребява и у нас, но с отрицателен заряд. Това до голяма степен кореспондира и с описанието на София, което беше направено в турски вестник, ден след посещението на премиера Ахмет Давутоглу в София:

"Членството на България в ЕС и липсата й на прогрес в интегрирането на съюза след налетите огромни средства от еврофондове ясно се виждат в занемарената столица София, която прилича на турски град от 70-те години на XX век най-малко. Градът и България се нуждаят от сериозно обновяване, докато човек се чуди какво правят тези хора с милионите евро, които ЕС налива в България", написа в коментара си за турския вестник „Дейли сабах" журналистът Илнур Чевик.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.01 2016 в 19:28

А вие защо на Спейн, казвате Испания? Защо на Дойчланд казвате Германия? Защо на Поланд казвате Полша? Защо и на красивия град Парис, казвате Париж?

???????

07.01 2016 в 15:39

ПРЕСОЛВАМЕ МАНДЖАДА, МАЙ!

07.01 2016 в 02:38

Като гледам отрицателния вот на предишния си коментар ми става ясно привърженици на коя партия преобладават тук.

06.01 2016 в 23:29

Турция провежда кампания срещу България. Обикновено текстовете на реклами се съгласуват с рекламната агенция, която обикновено е от страната, където се излъчва рекламата. Струва ми се, че изписването Булгаристан на кирилица е нарочно. Хубавата новина е че както и да изпишат името на България, няма да я сбъркат с пуйка, което е едно грозно и тъпо животно.

06.01 2016 в 22:09

Пътувайки през Р.Турция пътувах по истинска магистрала. От Одрин до Истанбул.Не двулентов път, както у нас. Обслужването беше коректно, от турците, които не са преживели комунизъм! Когато заредих бензин транзакцията се осъществи за секунди, за разлика у нас. Това са моите впечатления от първото ме пребиваване в Р. Турция!

06.01 2016 в 20:00

В новините на турски по БНТ съм чувал Булгаристан.

06.01 2016 в 19:59

В новините на турски по БНТ съм чувал Булгаристан.

06.01 2016 в 18:42

"...докато човек се чуди какво правят тези хора с милионите евро, които ЕС налива в България", написа в коментара си за турския вестник „Дейли сабах" журналистът Илнур Чевик.

България е усвоила по-малко пари от еврофондовете, отколкото е дала като членска вноска. Ако говорим за милионите, които ЕС налива, то ще се ориентираме малко по на юг в общите ни съседи. За разлика от Гърция, хората тук не виснат като камъни около шията на ЕС и не случайно бяхме похвалени за финансовата си дисциплина.
Така че Чевик ага да заповяда обратно в Анадола и да се пази да не го изтърбушат хилядите терористи във варварската му държава.

06.01 2016 в 18:32

Какъв истанбул? Цариград се зове този град.

06.01 2016 в 17:26

Провокация в текста има и то явна.България си е България а не Булгаристан.Иначе,както беше написано в коментарите,да назоваваме Истанбул-Константинопол.А Р Турция-Тюркие.Все пак има международна норма и стандарт за изписване и изговаряне на името на независима Държава.
Извън темата,има"фетва"на Турското Министерство на Вероизповеданията,какви трябва да са взаимоотношенията на млади двойки,стъпили в годеж.Моля,всички ердоганисти във Форума,намерете ги и ги прочетете внимателно.Това се случва в съвремена Турция,в 21в.,само стотина години от Реформата на Кемал Ататюрк.Ислямизма там пълзи неотменимо.
Браво на"братският"турски журналист,който така правдиво описва гнилата ситуация с милиардите откраднати кинти от София и др.градове.Аз също съм роден в този град,от родители софиянци.Никак не съм съгласен или доволен от случващото се в него.Централните булеварди не са лицето на Града.Мръсотията,прахта,кучешките лайна,разсипаната Борисова градина,НДК,дупките,разбитите тротоари,.......това не е столица,това е кочина.Турците направиха големите си градове градини,мегаполиси,европейски и световни центрове.С всичките им предимства и екстри.Ние тук,ръкопляскаме на едни селски напъни,от страна на провинциалисти,за смехотворни"промени и подобрения"....костващи на столичани и обществото,пари по петкратно завишена ставка.