Turkish Airlines с оферти от "Булгаристан" до Истанбул във Фейсбук

OFFNews 06 януари 2016 в 08:27 11060 39

"Все още не сте посетили Истанбул? Резервирайте своя полет от Булгаристан до Истанбул на цени, започващи от 99 € и се насладете на страхотната атмосфера на града!"

Toва гласи официално съобщение на една от най-големите авиолинии в света - Turkish Airlines.

Името на България е написано на кирилица "Булгаристан", както звучи на турски език.

Преименуването на страната ни предизвика остри реакции от Фейсбук потребители, които призовават това да бъде променено.

"С това Булгаристан си направихте чудесна анти-реклама. Името на държавата се изписва и изговаря според книжовните норми на езика който се ползва. Ако пишеш на български името на държавата е България! Всичко друго е невежество или целенасочена провокация!", е написал потребителят Камен Чакаров.

Турското наименование на България често се употребява и у нас, но с отрицателен заряд. Това до голяма степен кореспондира и с описанието на София, което беше направено в турски вестник, ден след посещението на премиера Ахмет Давутоглу в София:

"Членството на България в ЕС и липсата й на прогрес в интегрирането на съюза след налетите огромни средства от еврофондове ясно се виждат в занемарената столица София, която прилича на турски град от 70-те години на XX век най-малко. Градът и България се нуждаят от сериозно обновяване, докато човек се чуди какво правят тези хора с милионите евро, които ЕС налива в България", написа в коментара си за турския вестник „Дейли сабах" журналистът Илнур Чевик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!