Тровят кучета в Павел баня, недоволство срещу жестокостта към животните

OFFNews 19 януари 2023 в 08:53 1447 0

Куче

Снимка Getty Images/Архив

В Павел баня има и случай на простреляно куче

Жители на Павел баня протестират заради много случаи на отровени кучета в града. Недоволството е срещу жестокостта, която се проявява не само към бездомни, но и към домашни животни, разказа бТВ. 

През последните месеци има случаи на отровени кучета, които са умрели в адска агония. Вчера едно куче, след като е било простреляно, се е провлачило до хотел, пред който е паднало. Имало е страшна кръвозагуба, коментира Ивелина Недкова, представител на Animal Hope – Казанлък.

„Кучето, за което се грижех през последните три години, след като го прибрах от улицата, изяде навън филия с хляб пред очите на приятелката ми. В този момент говорех с нея по телефона и я успокоих, че просто някой е решил да остави храна за животните. Но не…, коментира жител на Павел баня.

Според него е необходимо да има повече видео контрол в града и да се създаде на регистър на домашните кучета.

„И в момента има видео наблюдение, но няма как да поставим камери на всеки ъгъл. И сега имаме регистър за кучетата. Общината започва кампания за безплатна кастрация на домашните животни. Идеята е не гражданите да ходят при ветеринаря, а лекарят да посещава домовете“, коментира Милена Кавръгова, зам.-кмет на общината. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови