Тримата домашни врагове и как да се справим с тях

OFFNews 18 юни 2019 в 15:17 1530 0

Чистотата в дома ни не трябва да бъде област за компромиси. Животът в чиста среда не само ни кара да се чувстваме добре, но и да бъдем здрави. Често разковничето се крие в най-очевидните неща, а именно – чистенето, особено с прахосмукачка.

Вече можем да се насладим на широка гама уреди за всякакви нужди - мокро или сухо почистване, чистене на мебели, дори и модели с воден филтър, изместващи класическата прахосмукачка с торба.

В тази статия ще ви разкажем за трите вида микроби, които могат да застрашат благосъстоянието ви.

На първо място е финият прах, с който се сблъскваме всеки ден. Още стъпвайки вкъщи, ние го внасяме с обувките си, а отдавайки се на ежедневните си действия вкъщи, предизвикваме възникването на още. Освен честото пускане на прахосмукачка, мокрото чистене поне веднъж седмично е високо препоръчително за намаляване количеството на фин прах у дома.

Акарите са малки, паякообразни животни, обитаващи домашния прах. Незабележими за човешкото око, те се размножават на любимите ни места като дивана или леглото, както и килими и възглавници. По-лошото, че лесно можем да ги пренесем със спално бельо или дори дрехите си. Считани за едни от най-честите причинители на астма, акарите също могат да доведат и до различни кожни алергии. Най-лесният начин да се отървете от тях е с честото пране на спално бельо, всекидневното проветряване и редовното почистване с прахосмукачка.

Друг източник на микроби често може да бъдат домашните ни любимци. Има случаи, когато дори космите от кучета и котки крият рискове, тъй като алергените се съдържат в слюнката, космите и урината на животните. В тази ситуация редовното къпане на домашния любимец е от голяма важност. Другият задължителен елемент в предпазването от алергии вкъщи е честото почистване на дома с прахосмукачка, като се обърне специално внимание на килимите, защото те често са „резервоар“ за алергени.

За ускорен и по-комфортен процес на почистване може да се доверите и на ръчна прахосмукачка. Едно от главните предимства на умаленият уред е възможността да достига малките, затънтени ъгълчета, които са непосилни за по-големият и предшественик.

Прахосмукачката може да бъде спасител в много различни ситуации вкъщи и да бъде главният ни помощник в това да се преборим с невидимите замърсявания, осигурявайки си уютен и чист дом, и безопасна среда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови