Трима младежи спасиха баба от село Оборище

OFFNews 21 януари 2019 в 13:19 3128 0

Трима младежи на по 19-20 години от панагюрското село Оборище спасиха заблудила се възрастна жена от измръзване. За добрата им постъпка разказа кметът на селото Милко Ангелов, който е убеден, че без тях бабата е щяла да загине сама посред нощ и при минусови температури, съобщи dariknews.bg.

Случката се разиграла по-миналия петък, след 22:30 вечерта. Делчо Михов, Радослав Кабаиванов и Цветан Ралчев били тръгнали да се разхождат с колата на единия. В края на Оборище забелязали сама жена, видимо доста възрастна и наметната с одеяло вместо връхна дреха. Усъмнили се че нещо не е наред и я проследили. Тя излязла извън селото и поела в посока към близкото село Мухово.

Момчетата слезли от колата и опитали да я заговорят. Тя обаче нито могла да им каже как се казва, нито откъде е, била дезориентирана и объркана. Навън бил адски студ, а в този район скитат и диви хищници – не можело да я оставят.

Качили я в колата и я закарали в къщата на кмета. Той пък звъннал в полицията и така скоро била направена връзка с двете дъщери на бабата, които живеят в Панагюрище. Те се погрижили за майка си. Ангелов разказва, че бабата се окопитила едва когато я завели в дома й.

При вида на познатата обстановка и като се стоплила, разпознала кмета и се чудела какво е правела посред нощ сама извън Оборище. За момента не се знае дали има деменция или е изпаднала във временна криза с паметта. Кметът е признателен на момчетата за доблестната им постъпка. Можели са да подминат и да отидат да се веселят, но вместо това са предпочели да бъдат хора.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Можеше ли да спасим убитата Силвия?