Трябва ли да чакаме Коледа, за да се сетим за децата в риск?

OFFNews Последна промяна на 31 юли 2017 в 10:08 1749 1

Фондация „За Нашите Деца“ стартира кампания за редовно индивидуално дарителство – „Коледа по никое време“. OFFNews е партньор на кампанията. 

В масовите представи на нашето общество дарителството е сезонна работа – обичайно по Коледа, по-малко по Великден. Твърде рядко през останалата част от годината хората усещат необходимостта да помогнат. А децата в риск не могат да чакат до Коледа. Те се нуждаят от подкрепа и грижа всеки ден от годината.

В най-летния месец август, когато всички се наслаждаваме на топлите, дълги дни и мислим за почивки и забавления, фондация „За Нашите Деца“ започваме кампания „Коледа по никое време.“

Защо днес и защо „Коледа по никое време“? Защото всеки ден може да е ден на положителна промяна, защото децата в риск се нуждаят от подкрепа сега и не могат да чакат до Коледа.

Кампанията „Коледа по никое време“ е част от програмата на фондацията за индивидуално дарителство "Re:Дарител", която дава възможност на всеки да подкрепи най-чистата и светла кауза – щастието на децата.

Не е нужно човек да е милионер, за да бъде Re: Дарител.

Колко трудно е да се лишим от малките, незначителни неща в битието си, които обаче биха променили коренно света на едно дете? И трудно ли е изобщо? Само 10 лева, дарявани ежемесечно в продължение на една година, осигуряват 6 посещения при рехабилитатор на дете с увреждане или трудности в развитието. 

Малките, но регулярни дарения могат да създадат стабилна и щастлива среда за всяко дете. В това са убедени много популярни лица, които повярваха в каузата на фондация "За Нашите Деца" и се ангажираха с това да са нейни посланици.

Сред посланиците на програмата "Re:Дарител" са: Ана Пападополу, Благой Цицелков, Георги Тошев, Захари Бахаров, Йоана Буковска, Йоанна Драгнева, Калин Вельов, Магдалена Малеева, Орлин Павлов и Сесил Каратанчева. 

Всяко дете трябва да получи шанс да расте в сигурна семейна среда. Когато са умножени, малките действия могат да доведат до големи промени в съдбите на стотици деца и семейства в нужда.

Информация за това как можете да станете част от общността RE:Дарител можете да намерите на интернет страницата на фондацията Re:Дарител. Изберете опцията „Стани Re:Дарител“, сумата, която да дарявате ежемесечно и попълнете формата за контакт, ако искате да помогнете на каузата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25550

1

Izalina

31.07 2017 в 13:40

А Великден по никое време за пенсионерите ще има ли?

Или Голяма Богородица за средностатистическия инвалид или бездомник на 20-30-50 години?

Щото всички се втурват да помагат на деца, но когато навършат 16-18г - "кучета ги яли", сочи родната действителност.

Хубава е каузата, но според мен пак е кампанийно - малко хора все още вярват в адекватното и справедливо управление на подобни средства.
Вж. Хитрино, Аспарухово ...