Три жертви на трафик на хора спасени у нас при операция 'Тезей'

OFFNews 24 януари 2020 в 15:37 2474 0

При международна акция в държави на Балканския полуостров с кодовото име "Тезей" са спасени трима души, жертви на трафик на хора. Двама от спасените са момче и момиче, станали жертва на сексуална експлоатация, съобщи БГНЕС. 

"В операцията на Интерпол участие взеха 8 държави – България, Северна Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Босна и Херцеговина, Албания и Молдова. Беше сформиран оперативен щаб в централата на Интерпол в Лион, където бяга изпратени представители на различни държави. Операцията беше организирана към борбата с трафика на хора на Балканите, незаконната емиграция, както и за престъпления по линия на наркотици и оръжие", съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. 

Тя допълни, че при акцията в България са проверени 16 нощни клуба, част от които вече не работят. 

В тях са намерени 250 000 фалшиви евро, наркотици, фалшифи документи, както и множество оръжия. Арестувани са двама души, единият, от които, е чужденец. Килограм и половина дизайнерска дрога е заловена на границата, обясниха от районната прокуратура. Наркотикът бил разпределен в малки дози.

В цялата страна са проведени проверки в множество стриптийз барове, за които има данни, че работят жертви на трафик на хора с цел сексуална експлоатация, добави тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови