Три години след ремонта пространството пред гара Казичене е под вода

OFFNews 11 февруари 2024 в 15:42 4462 0

Казичене

Снимка БГНЕС

Гара Казичене

Пространството пред гара Казичене в София е потънало във вода, съобщава БГНЕС. На пътниците се налага да обикалят, за да успеят да достигнат до сградата и пероните на гарата.

В средата на 2021 година гара Казичене е изцяло обновена по проект "Реконструкция на гарови комплекси Подуяне, Искър и Казичене", който се финансира със средства от Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура".

Проектът конкретно за гарата в Казичене беше на стойност над 1,1 млн. лева без ДДС, а срокът за изпълнение беше 10 месеца.

Павираната улица "Околовръстна", която минава пред гара Казичене, обаче е в лошо състояние. Това е така още след края на ремонта през 2021 г.

"Приемното здание на настоящата гара Казичене е построено през 1964 г. Проектът за реконструкция и модернизация обхваща приемното здание на жп гара Казичене със ЗП 552 м2, както и ландшафтно оформление на окологаровото пространство", посочват от Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Те казват още, че обхвата на обекта включва цялостна реконструкция на инфраструктурата и помощните технологични сгради и съоръжения чрез внедряване на нови енергоефективни и високотехнологични модерни инсталации – за отопление, климатизация, осветление, информация и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки