Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Три детски градини в Бургас поемат децата на медиците, приемат и ученици до 3 клас

OFFNews 27 ноември 2020 в 10:11 1582 0

Три детски градини в Бургас ще поемат децата на медиците, работещи в COVID отделенията, съобщи кметът на града Димитър Николов пред бТВ.  

Децата от 1. до 3. клас също ще могат да посещават детските градини. 

"Ангажирани са педагози от бургаските училища, които да помагат в дистанционното провеждане на занятията и ако има нужда от допълнителна помощ по някои от предметите", каза още той.

Учебните заведения се намират в непосредствена близост до болниците.  

Три екипа контролират дали се спазват мерките в магазини и публични учреждения.

Николов обясни, че към тази сутрин има 440 COVID легла, от които 25 са свободни, а 12 са интензивните.

"Основният проблем е липсата на лекари и медицински персонал. 33% са лекарите и медицинските работници, които са извън болниците заради пандемията. Техните колеги, които ги заместват, поемат техните дежурства. Основният ангажимент на общината е, максимално да е в услуга на лечебните заведения", добави градоначалникът. 

Запалването на светлините на елхата на Никулден ще бъде виртуално. 

Работи се и по проблема със струпване на линейки пред двата триажни центъра в града, както и по случая с починалия 36-годишен мъж от Обзор.

Преди около седмица повече от 4 часа спешен екип с реанимационна линейка на университетската болница в Бургас се опитваше да настани в лечебно заведение 36-годишен мъж с двустранна бронхопневмония и COVID-19, но вследствие той почина. Мъжът не е получил спешна лекарска помощ, защото първоначално тестът му за коронавирус бил отрицателен. 36-годишният е от Обзор и се е лекувал вкъщи в продължение на две седмици. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!