"Трамбоването" на дупка с крака в Бургас било нормално (видео)

OFFNews - Бургас 12 май 2017 в 19:15 5995 0

Снимка Петър Кесерджиев/Фейсбук

"Трамбованата" с крака дупка

Няма нередности при случая, в който работници бяха заснети как „трамбоват“ с краката си запълнена с пясък дупка на бургаска улица.

Видеото беше разпространено вчера в социалните мрежи и предизвика иронични коментари относно технологията, записана на него.

В клипа се вижда как работници насипват инертни материали в дупка на ул. „Трайко Китанчев“ в морския град, след което единият от тях скача върху пясъка, за да го изравни.

Димитър Бакалов, началник на отдел „Строителство“ в Община Бургас, пояснява, че са реагирали след подаден сигнал, че на улицата е зейнала дупка и са изпратили служители:

Решихме да не затваряме движението, все пак има доста живущи в района и - както е в такова дъждовно време - не е желателно да има изкопни работи. Решихме да я напълним с отсевка (едър пясък), която не подлежи на трамбоване, за уплътняване и да следим самата дупка. Днес сутринта са ходили на място – не е потънала“, каза Бакалов.

Имало е съмнение дали не става въпрос за ВиК авария. В този случай не може да се мине с валяк, защото има опасност от тежката машина да се спука водопровод, ако има проблем с него.

Бакалов поясни, че предстои участъкът да бъде асфалтиран.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews