Тръгна подписка България да даде убежище на белите от Южна Африка

OFFNews Последна промяна на 17 март 2018 в 09:39 11215 3

Тръгна подписка България да даде убежище на белите хора от Южна Африка, които са подложени на геноцид в собствената си държава, твърдят организаторите на инициативата от Платформата за десни анализи и политики "Мисъль" и Младежки консервативен клуб.

Те призовават Министерството на външните работи на Република България да отправи покана към африканерите.

"В условията на недопустимо лицемерие и необясним реваншизъм световните канали за масова информация отказват да дадат гласност на случващото се в република Южна Африка, а именно осъществяването на систематична и целенасочена политика за потискане и избиване на населението с бял цвят на кожата", се казва в подписката.

Според тях показателен пример в това отношение е намерението на местните власти да изземат земите на фермерите с бял цвят на кожата, под правно абсурдния и недоказуем предлог, че всички те са придобити незаконно от предците им.

"Шокиращите данни сочат, че убийствата при атаките срещу белите фермери са 156 на 100 000 души, което надвишава четири пъти усреднената криминална статистика за цялата страна. По изчисления на местни организации вероятността да бъдеш убит, ако си фермер и цвета на кожата ти е бял, е по-голяма, отколкото ако си полицай в африканската република", посочват от "Мисъль" и Младежки консервативен клуб.

Белите фермери (наричани още "африканери" и "бури") са потомци на холандски, френски и германски заселници в Южна Африка от последните няколко века. Те са трудолюбиви, вярващи християни. Занимават се традиционно със земеделие и осигуряват селскостопанския тил на южноафриканската икономика.

Преди дни австралийският вътрешен министър Питър Дътън заяви, че белите фермери в Южна Африка са подложени на гонения и би искал да ги доведе в цивилизована страна като Австралия.

Според министъра въпросът за белите фермери заслужава специално внимание, защото са заплашени от насилие и конфискации на земи. Той добави, че е наредил на своето министерство да проучи дали те могат да получат бежански или хуманитарни визи за Австралия, включително на основание, че са подложени на гонения в собствената си страна.

Дътън заяви пред австралийското радио 2GB, че южноафриканската общност в Австралия работи упорито и се интегрира добре в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7977

3

МБ

18.03 2018 в 10:55

Няма да случат много на държава ако дойдат, ще стане като "от трън, та на глог". Ама нека дойдат, ще е като обмен - техни фермери ще дойдат тук, ние пък сме им дали някои братя и...сестри.

12161

2

поп Дръвчо

18.03 2018 в 00:51

Като се запознаят с мутрите в нашето земеделие, негрите ще им се видят песен.

12193

1

SC

17.03 2018 в 17:02

Не съм сигурен дали ще им хареса тук.