Трагедията в Люлин: Пламъците, които взеха три жертви, тръгнали от готварска печка

OFFNews 10 април 2024 в 07:39 4096 1

Пожар

Снимка

Пожар в Люлин

Пожарът в столичния квартал "Люлин", който взе три жертви вчера, е тръгнал от готварска печка. Причината за огъня е неправилно използване на нагревателни уреди, заяви комисар Росен Петров, заместник-директор на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, по бТВ. 

Екипите на пожарната, полицията и Спешна помощ веднага пристигат на място след подадения сигнал и установяват, че огънят е тръгнал от жилището на 91-годишен мъж. По разкази на съседи на малката готварска печка възрастният мъж обичал да си препича филийки. 

Пожарникарите са успели да го извадят от апартамента, но малко по-късно той е издъхнал. Две жени – майка и дъщеря, в съседно жилище също починаха. Наложило се е огнеборците да разбият вратата, за да стигнат до тях. Медиците на място обаче само констатират смъртта им. По-младата жена е на 28 години.

„Съобщението за пожара е получено едва когато пламъците са избили навън. Били са забелязани от граждани. Това донякъде е забавило действието на специализираните екипи. Пожарът е обхванал изцяло горящия апартамент, задимил е стълбищната клетка“, обясни Петров. „Огънят е задимил и етажа над горящия апартамент и по този начин е блокирал пътя за евакуация на живеещите там“, посочи още той.

Смъртта настъпва заради задушаване и обгазяване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

1

ПР

10.04 2024 в 08:07

Трагедия.
Виждам,че блокът е саниран.Стиропор,лепен на"кюфтета",фуги и ПВЦ дограма-гаранция за бърз и много силен пламък+огромни количества дим,токсични,нагорещени газове.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки