"Топлофикация" иска по-високи цени на парното, за обезщетенията се ослушва

offnews 12 февруари 2017 в 14:01 13076 3

"Топлофикация" ще предложи на Комисията за водно и енергийно регулиране по-висока цена на отоплението. Това стана ясно от думите на инж. Любен Параланов, председател на Съвета на директорите на дружеството, пред БНР.

След като в продължение на няколко дни софиянци останаха без парно и топла вода заради авария, Параланов коментира как и какви компенсации ще получат ощетените:

"Ние ще обезщетим всички наши клиенти, които не са имали отопление. За жителите на квартали, в които сме имали проблеми, които са установени в рамките на 48 часа, няма да има обезщетение"

Председателят на Съвета на директорите на "Топлофикация - София" коментира и въпроса дали дружеството инвестира достатъчно в съоръженията, които притежава и стопанисва, така че такива аварии да не се получават:

Ние сме поели големи инвестиционни задачи във връзки в мрежата. Нашите усилия от 2012 година насам са насочени не толкова към тези артерии, главните стебла на топлопреносната мрежа, те са насочени основно към разпределителните мрежи – тези, които са около блоковите пространства, които не са ремонтирани повече от 30 години. Статистиката, която водим за пробивите по мрежата, показва, че точно в тези области имаме доста пропуски и течове, за които се налага непрекъсната работа на нашите аварийни екипи. Ние сме насочили усилията си в момента да подменим основно линиите, които са по-малки тръби и снабдяват кварталите с парно и топла вода, защото досега не сме имали никакви проблеми с големите артерии, големите тръби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

12.02 2017 в 15:13

А какво е основанието за исканата по-висока цена? Повишение на цената на газта или повишение на качеството на крайната услуга за клиентите? Или и двете накуп съчетани с необходимостта от инвестиции в подобрение на мрежата?