Топло време през зимната ваканция радва учениците

OFFNews 30 януари 2016 в 15:17 3590 0

Снимка ski.bg

Учениците са във ваканция от днес до 7 февруари, почти през всичките дни времето ще е слънчево и топло за сезона. Максималните температури утре ще са до 15-16 градуса. Най-топлите и слънчеви дни през следващата седмица ще са вторник и сряда, когато термометрите ще се качат до 18-20 градуса.

Захлаждане и вероятност за валежи синоптиците прогнозират чак в края на следващата седмица.  

Минималните температури тази нощ ще са между минус 1 градус и 4 градуса, според НИМХ към БАН. Над Черноморието облачността ще е променлива. През нощта срещу понеделник, на места ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималната температура на въздуха ще е 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 4-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините до обяд ще преобладава слънчево време. След пладне облачността ще се увеличи, но ще се задържи без валежи. Вятърът ще е умерен и силен, по билото на Стара планина и бурен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, а на 2000 метра - около 1 градус.

В понеделник ще има променлива облачност, в североизточната половина от страната по-често значителна, възможни са изолирани краткотрайни и незначителни валежи. Повече слънце ще има над Югозападна България. Ще духа слаб до умерен, в Дунавската равнина временно силен северозападен вятър. Минималните температури ще са с 3-4 градуса по-високи, а дневните ще останат почти без промяна.

Във вторник ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Температурите ще се повишат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови