Топло до събота, после пак захлажда. ''Циганско лято'' в последните октомврийски дни

OFFNews 19 октомври 2021 в 09:00 4306 0

От днес до събота на обед ще имаме слънчеви дни, след което ще нахлуе въздух с полярен произход, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев пред bTV. Процесът ще започне от запад на изток.

В неделя сутрешните температури ще паднат до 2 градуса. Облачността ще се увеличи, има повишена вероятност от валежи на повече места в страната, прогнозира НИМХ. Вятър ще духа от северозапад, впоследствие от север. С него ще прониква студен въздух. Дневните температури ще се понижат с няколко градуса. 

В началото на новата седмица вероятността за валежи ще намалее, ще намалее и облачността, а вятърът ще е от изток-североизток. По-ниски ще останат температурите до вторник. След това ни очаква ново затопляне в последните октомврийски и първите ноемврийски дни.

В сряда и четвъртък сутринта на места в равнинната част ще се образува мъгла или инверсионна облачност, показва прогнозата на НИМХ. Дневните температури в четвъртък ще достигат и надхвърлят 20 градуса, в петък ще се повишат с още два, три градуса. След обяд същия ден облачността ще се увеличи, но няма да вали.

С втората половина на октомври започна времето на мъглите, но засега няма индикация за много тежки и продължителни мъгли, отбеляза Рачев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!