Топъл декември за последно днес

OFFNews 16 декември 2017 в 07:01 3309 0

Валежи започват от днес, облаците идват от запад. Остава обаче топло за декември. Жълт код за силен вятър е обявен за областите Кърджалийска, Хасковска, Ямболска, Сливенска, Шуменска, Разградска, Търговищка, Русенска, Силистренска, Добричка, Варненска и Бургаска. В тези райони прогнозират силен вятър от юг-югозапад със скорост 14-19 м/сек.

Максималните температури за последно тази година ще са между 12 и 17 градуса. 

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максимални температури на въздуха между 13 и 16 градуса.



Над планините ще има значителна облачност. Около обяд от запад ще завали дъжд, над 2000 м – сняг. В Родопите има условия и за гръмотевици. Ще духа силен, по билата – до бурен югозападен вятър. 

През нощта нахлува студ от северозапад, температурите падат рязко и ще се качат най-много между 3 и 8 градуса. В по-голямата част от страната ще вали дъжд, на места примесен със сняг. 

Така ще е и през следващата седмица, ще се натрупа и снежна покривка. Застудяването продължава, в сряда максималните температури ще са до 3 градуса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови