Токът поскъпва с над 2%, парното средно със 7,33 на сто

Протест под прозорците на КЕВР, блокират движението

OFFNews 01 юли 2018 в 11:52 4146 1

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Токът поскъпва средно с 2,03% от днес, каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов след закрито заседание на КЕВР. 

За ЧЕЗ цената на електрическата енергия ще се повиши с 1,75%, за EVN с 1,82% и за „Енерго-про“ с 2,78 на сто, уточни той.

Средното повишение на цената на топлинната енергия е 7,33%. За „Топлофикация – София“ това повишение е 7,46%, за „ЕВН България Топлофикация“ – Пловдив то е 0,94%, и за „Веолия Енерджи Варна“ ЕАД – повишението е 4,89%“, съобщи още Иванов. Най-голямо е увеличението на цената в Плевен - с 15,19% и в Бургас - 17,12 на сто.

Решението на КЕВР е на база цената на природния газ, която скочи с 10,81%, поради повишение на цената на суровия петрол и неговите деривати на световните пазари.

„Увеличение за крайните потребители на природен газ, независимо дали се касае за бизнес, или битови потребители ще бъде в рамките на 6,5%. Това е така, защото другите компоненти в тази цена – цените за капацитет и пренос и съответни такси, практически не се променят“, коментира Иванов. 

Междувременно протестиращите граждани пред сградата на КЕВР блокираха движението на бул. „Княз Александър Дондуков“. Недоволството е подкрепено и от председателя на Градския съвет на БСП – София Калоян Паргов и общински съветници от левицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6162

1

red-army

01.07 2018 в 16:49

Тоя газ го плащаме на Газпром. Да ходят да протестират пред офиса на Газпром или ако искат пред посолството на Русия. Какво се събрали пред офиса на наместниците на Газпром - КЕВР. В КЕВР само превеждат заповедите от Москва.