''Той се промени, не пие алкохол, пътува с колело'', казва адвокатът на Явор Бахаров

OFFNews 06 декември 2022 в 09:27 10384 2

Явор Бахаров

Снимка Фейсбук

Явор Бахаров

Адвокатът на актьора Явор Бахаров твърди, че клиентът му е претърпял промяна, вече не пие алкохол, придвижва се само с колело и играе в цяла България.

Преди ден Бахаров бе задържан за притежание на наркотици на излизане от репетиция. Той вече има условна присъда - една година с четири години изпитателен срок, след като през 2020 г. в Банско бе хванат да шофира след употреба на алкохол, марихуана и кокаин.

Защитникът на актьора апелира в интервю за bTV днес законите да се прилагат еднакво към всички.

„Не смятаме, че подобна постъпка е гордост, но апелираме законите да се прилагат еднакво към всички членове на обществото", коментира адв. Денислав Асенов.

Той обясни и че при това обвинение не би следвало клиентът му да лежи ефективно. „Въпреки че той има условна присъда, при изпитателния срок единствено едно наказание „лишаване от свобода“ би довело до изтърпяване на едно отложено наказание, каквото имаме. Ако обвинението остане такова, каквото е, условната присъда на Явор няма как да стане ефективна“, посочи адв. Денислав Асенов. Той съобщи, че по случая от 5 декември има постановление за привличане към наказателна отговорност – за маловажен случай за държане на 0,3 г коноп. Към момента няма мярка за неотклонение.

Адвокатът направи разграничение между конопа и марихуаната и посочи, че при липса на съдебно-химическа експертиза не се знае дали веществото, което Явор е използвал, е забранено за притежаване.

Защитникът посочи още, че при 99% от тези случаи досъдебно производство не се образува.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

08.12 2022 в 13:57

Ми знам ли - аз ако се нахендря с условна присъда за наркотици после сигурно и тютюн няма да погледна.

Ама Явор Бахаров е творческа душа и не ги може тия работи.

1030

1

наивник

06.12 2022 в 11:42

Едно куче като се научи да яде л..на.......