Тестваните досега полицаи са с отрицателни проби за коронавирус

OFFNews Последна промяна на 01 април 2020 в 18:40 2369 1

Отрицателни са пробите за коронавируса от изследваните до този момент полицаи в болницата на МВР. Изследването на служители на МВР, които са една от най-рисковите групи, започна вчера. В рамките на деня от близо 50 полицая, изследвани в МВР болница, нито една проба не се оказа положителна, съобщава БНР.

Тестовете ще продължат и в следващите дни, докато полицейските служители продължават да арестуват нарушители на заповедта за излизане и събиране в паркове и градинки.

Близо 800 са издадените актове в цялата страна от патрулите на полицията на хора, които се разхождат в паркове и градини. Всеки един е на стойност 5000 лв.

Около 370 са досъдебните производства у нас заради нарушена карантина. Най-често става дума за хора, които самоволно са напуснали адреса си, въпреки че имат забрана за това.

За момента няма сериозни инциденти по пропускателните пунктове на областните градове у нас. От полицията напомнят на хората да носят по няколко попълнени декларации, тъй като е нужно да остават копие на всеки преминат пункт. Служебните бележки от работодател остават в пътуващите, но е по-добре да имат копие и от този документ, ако случайно им бъде поискано.

От МВР напомнят, че ще продължат с обиколките по парковете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X