Терзиев обяви заплатите си за януари и февруари, дари ги за храм и болна студентка

OFFNews 07 март 2024 в 15:49 2989 3

Васил Терзиев

Снимка БГНЕС/архив

Кметът Васил Терзиев е дарил заплатата си за януари от 2756 лева за изграждането на православен храм в район „Люлин“ на името на „Св. Патриарх Евтимий Търновски“, съобщи той във фейсбук.

Терзиев обещал да направи лично дарение, след като о време на общественото обсъждане на бюджета на София гражданин разказал за строежа на храма. 

В България няма друг храм на името на Патриарх Евтимий. Това е и най- големият православен храм, който се изгражда през последните 30 години. Основите и първата плоча на храма вече са готови, закупени са и камбаните. Ще се радвам, ако повече хора се включат със дарения, защото изграждането на църкви е дело на общността, а храмовете са място, което ни учи на доброта, честност и смирение, пише още Терзиев. 

За Велислава Спасова научих по време на събитието „Студент на годината“, организирано от Националното представителство на студентските съвети. Велислава е студентка в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Диагностицирана е със Сарком на Юинг. С дарената си февруарската заплата от 3014 лева искам да дам кураж на нея и на близките й. Вярвам, че и други хора ще помогнат на Велислава, за да може скоро да пребори болестта и да продължи своето обучение и кариера след това, разказва столичният кмет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2994

3

Гражданин

07.03 2024 в 21:57

ДС-таткото е обрал достатъчно за три поколения напред. За кво му е заплата на кметчето!

-1974

2

Владè

07.03 2024 в 19:28

" И комуто свещи палят православните скотове"
От Моята молитва на Христо Ботев.
Васко май купува иддулгенции за родата, вместо да сложи една две табяли с натпис "Литищи Софиьъ" на поне десетина километра отпредка.

2099

1

Mateevk

07.03 2024 в 16:34

Храм на името на Патриарх Евтимий нямаме, но на Александър Невски имаме. Това нормално ли е?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика