Термоодеала, лодки и… гранули. Тръгват кампании в помощ на наводнените от взривения ВЕЦ в Нова Каховка

OFFNews 08 юни 2023 в 15:49 3351 2

Снимка

Термоодеала, надуваеми лодки, спасителни жилетки, питейна вода и… храна на гранули за котки и кучета са в основния списък на нуждите, които изпитва населението по поречието на река Днепър под язовир Нова Каховка след като руската армия взриви стената на ВЕЦ „Нова Каховка“. Хуманитарни кампании за набиране на предметни помощи и средства за бедстващите в Херсонска област започнаха паралелно фондациите „Манол Пейков и приятели“ и „От нас зависи“.

„Здравейте, приятели.
От вчера със свити сърца следим ситуацията в наводнените райони след взривяването на стената на язовир Каховка. Хуманитарната криза е огромна, както и екологичната катастрофа. Ето защо не можем да останем безучастни. Отваряме нова дарителска кампания, без да спираме дейността си в подпомагането на хора от уязвими групи тук в България.
Най-спешните нужди са от:
- термоодеяла
- надуваеми лодки;
- спасителни жилетки;
- храна (гранули) за котки и кучета“, заявиха от „От нас зависи“.

Който желае да помогне, може да занесе неща от списъка в Хуманитарен център „От нас зависи“ всеки работен ден от 10 до 17ч. Адрес: Младост 4, бл. 425А, комплекс Ксения, тел. 0893288278 Всички събрани дарения ще бъдат предадени на СУОБ "Мати Украйна", които ще ги транспортират до засегнатите райони. От фондацията са обявили и банкова сметка за тези, които биха искали да помогнат с парично дарение за купуване на най-нужното.
Банкова сметка:
IBAN: BG06STSA93000029704195
BIC: STSABGSF
Клиент: Фондация "От нас зависи"
Основание: Дарение наводнение

„Обявявам кампания за спешно набиране на средства, с които да закупим (на максимално добри цени, в едрови количества) онова, което е по силите ни от горния списък – и да го изпратим максимално бързо до засегнатите райони.
Можете да изпратите средства на познатите ви сметки:
Фондация "Манол Пейков и приятели"
Търговска банка Д АД
IBAN: BG09DEMI92405000310141", призова и Манол Пейков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

09.06 2023 в 10:06

Няколко пъти участвам в благотворителни кампании на Манол Пейков, хвала за таквиз българи, които малко от малко да успокоят гнева и безсилието, заради действия/бездействията на пРезидентина ни и Гълъбарника му!

Но най-много съм се радвал, когато в началото на войната събирахме пари с едни приятелчета за закупуване и изпращане в УкраИна на прибори за нощно виждане. Това бе за кратко, защото българската фирма - производител много бързо запълни графика си с подобни поръчки с месеци напред.

Колкото и глупаво, гадно и в разрез с православната вяра, но душичката ми е треперила и много се надявала благодарение на тези помощни средства да бъдат свитнати повече блядове...

345

1

Джендо Джедев

08.06 2023 в 16:34

Браво на Манол!