Термометрите до 18° днес, става все по-топло

OFFNews 29 март 2016 в 06:21 1984 0

Пролетта настъпва с пълна сила от днес. Максималните температури ще са между 13° и 18°, до края са седмицата ще става все по-топло. 

Облачно ще бъде времето на много места в страната, но вероятността за валежи е малка, според прогнозата на НИМХ. Временно разкъсване на облачността ще има в следобедните часове над западните райони. 

Над планините ще е предимно облачно със слаби превалявания от дъжд, над 2000 м - от сняг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 6 градуса, на 2000 м - около 1 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималните температури ще са 12-15 градуса. Температурата на морската вода е около 9 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Сутринта значителна облачност ще има над северната част от страната. Макар и малко, там ще има и места с краткотрайни валежи. 

През следващите дни ще бъде предимно слънчево, температурите ще се повишават. В петък ще бъде най-топло, с максимални температури между 21° и 26°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови