Тереза Мей: Край на свободното движение след Брекзит, пускаме с приоритет висококвалифицирани имигранти

OFFNews 02 октомври 2018 в 08:54 5483 3

Тереза Мей

След излизането си от ЕС Великобритания ще отдава приоритет на висококвалифицираните имигранти, независимо от коя страна идват, заяви вчера премиерът Тереза Мей.

"Когато ние напуснем (Европейския съюз), ще въведем система за имиграция, която веднъж завинаги ще сложи край на свободното движение" на европейските граждани в Обединеното кралство, заяви Мей в комюнике, цитирано от БТА.

"Това ще бъде система, базирана на квалификациите на работниците, а не на произхода им. Тази система ще бъде обърната към целия свят и ще привлича хора с такива професионални умения, каквито са ни необходими", добавя британският премиер. По думите ѝ новата система ще позволи да се съкрати броят на нискоквалифицираните имигранти и ще помогне на Великобритания да намали имиграцията до устойчиви равнища. 

Тереза Мей ще опише подробно новата система в реч, която ще произнесе утре на конгреса на Консервативната партия в Бирмингам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

3

безпартийна

02.10 2018 в 11:38

Британските фермери много ще го закъсат. Освен ако не поискат висше образование за сезонни берачи на ягоди. Всъщност, спирането на миграцията от ЕС беше основната двигателна сила за Брекзит. А точно от ЕС идват квалифицираните преподаватели, лекари, медицински сестри. Разбира се, и строители и селскостопански работници. И както тук IK казва, добре ще е Мей да научи неграмотната си сган да работи, защото вече няма да има кой да го прави. Но това си е работа на британците. Поне сами си избраха пътя. А какво ще кажат шотландците, ще разберем не след дълго.

15914

1

поп Дръвчо

02.10 2018 в 09:16

Тия още не са разбрали в каква посока ще върви миграцията след като излязат.
 
X

Подкастът на OFFNews