Температурите падат, а облачността се увеличава

OFFNews 23 февруари 2023 в 06:00 1843 0

Сутрешното слънце огрява жълтите павета

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Сутрешното слънце огрява жълтите павета

Минималните температури ще са между нула и 5°, малко по-високи - в източните райони, в София - около 1°. От изток облачността бавно ще се увеличава. В повечето райони ще е почти тихо, в Източна България със слаб източен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 8°-10° в североизточните, до 18°-19° в крайните югозападни райони, в София - около 14°. Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за месеца.

Преди обяд над западната половина от страната ще преобладава слънчево време, докато на изток облачността ще е значителна. Сутринта на места в Горнотракийската низина и по поречието на Дунав видимостта ще е намалена от мъгла. До вечерта над по-голямата част от страната ще се заоблачи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от източната четвърт.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на отделни места - със слаби валежи от дъжд. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 8°-11°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините от Западна България преди обяд ще преобладава слънчево време, но до края на деня и там ще се заоблачи. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, предимно юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 1°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови