Техническият университет обяви датите за кандидатстудентските изпити

OFFNews Последна промяна на 26 юни 2020 в 11:07 2043 0

В Техническия университет – София предстоят редовните кандидатстудентски изпити за прием по бакалавърски специалности. Изпитите са насрочени за следните датите:

- Тест по математика – на 29.06.2020 г. (понеделник), от 9.00 часа , едновременно в ТУ– София, във Филиал Пловдив и ИПФ – Сливен

- Рисуване – на 29.06.2020 г., (понеделник), от 9.00 часа в ТУ – София

- Композиция – на 30.06.2020 г. (вторник), от 9.00 часа в ТУ – София

- Чужд език (немски, френски, английски) – на 30.06.2020 г. (вторник), от 9.00 часа в ТУ– София и във Филиал Пловдив (само английски).

Кандидатстудентските изпити ще бъдат присъствени и ще се проведат при стриктно спазване на въведените в страната противоепидемични мерки. Желаещите да се явят на изпитите имат възможност да подадат документи до 28.06.2020 г. вкл. Документите за кандидатстване са:

1. Диплома-оригинал (дипломата се връща при подаване на документите)
2. Копие от дипломата
3. Попълнено заявление (получава се на място или се разпечатва от сайта).
Кандидатстващите с оценка по матура или с оценка от положен предварителен кандидатстудентски изпит могат да подадат документите си до 04.07.2020 г. вкл.
Документи се приемат в ТУ-София – Център по информационни ресурси, блок 2, във Филиал Пловдив, ИПФ Сливен и регионалните центрове и бюра във всички областни градове, всеки ден от 8:30 до 16:00 часа, вкл. в събота и неделя. Документи могат да се подадат и по интернет. Допълнителна информация може да бъде намерена на https://priem.tu-sofia.bg/

ТУ–София беше първият университет у нас, който проведе отдалечен кандидатстудентски изпит - на 28.03.2020 г. по математика. През април последваха още два отдалечени предварителни изпита по математика и изпити по рисуване, по композиция и по английски език.

Техническият университет–София предлага за академичната 2020-2021 г. обучение по 32 бакалавърски специалности, две от които – „Автомобилна електроника“ и „Стопанска информатика на немски език“ са нови. ТУ-София поддържа тясна връзка с бизнеса и актуализира непрекъснато своите програми, за да отговори на нуждите на българската икономика от квалифицирани кадри. В рейтинговата система на университетите в България за поредна година той заема първо място в професионалните направления „Машинно инженерство“, „Електротехника, електроника и автоматика“, „Комуникационна и компютърна техника“, „Енергетика“, „Транспорт, корабоплаване и авиация“ и „Общо инженерство“. Образованието в ТУ – София, водещото висше техническо училище в страната е гаранция за успешна професионална реализация в страната и чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови