Теглят парите за билет след ден, ако платим с банкова карта в транспорта

OFFNews 17 май 2021 в 11:57 3570 0

Плащането на билет в трамвая, тролея или автобуса в София с банкова карта е безопасно и сигурно, няма риск валидаторът да ни таксува неволно, ако случайно доближим чантата си до него. 

Това увериха от Центъра за градска мобилност, които пуснаха разяснения във фейсбук как става безконтактното плащане, стартирало от седмица. 

Независимо дали картите са дебитни или кредитни, необходимо е само тя да се доближи до валидаторите до вратите на превозното средство от наземния столичен транспорт.

При проверка устройствата на контрольорите разчитат само дали е направена валидация, няма риск за средствата в картата, уверяват от ЦГМ. 

Тегленето на средства за пътуването се извършва на следващия ден. Всички валидации за деня се сумират и от картата се извършва еднократно плащане за цялата натрупана сума от броя валидации. След първата успешна валидация е възможно получаването на известия за нулева стойност или за 0.10 лв. Но тези транзакции ще бъдат анулирани автоматично в края на деня, обясняват още от Центъра за градска мобилност. 

Безконтактното плащане е част от интегрираната автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!