Ексклузивно От четвъртък навсякъде на закрито само със зелен сертификат

Цветя и запалени свещи пред Президентството в памет на Филип Плевнелиев

OFFNews Последна промяна на 09 август 2015 в 19:26 19218 6

Стотици хора поставиха цветя, плюшени играчки, запалени свещи и съболезнования пред Президентството в знак на съпричастност към семейството на президента Росен Плевнелиев след смъртта на Филип.

Най-големият син на президента почина внезапно в събота заради изключително рядко заболяване.

Патриарх Неофит изказа в писмо съболезнования от името на Българската православна църква.

С прискърбие узнахме за неочакваната кончина на обичния Ви син. Тази тъжна вест отекна дълбоко в нашето сърце и Вашата болка стана и наша болка.

Кончината на дете е тежко изпитание за родителите. С децата са свързани родителските надежди, нежна обич и очаквания, и всяка дума е безсилна да заличи скръбта, когато смъртта внезапно ни ги отнема.

Но ние вярваме, че блажени са ония, които Господ е избрал и приел, защото душите им ще бъдат настанени на добро място, където няма болка, ни печал, нито въздишка, но живот безкраен.

Усърдно се молим на небесния ни Отец да упокои душата на новопреставления Божий раб Филип в небесните селения!

Всемилостивият Господ да утеши Вас и опечалените Ви близки в тези нелеки за семейството Ви дни, като ви дарува сили да превъзмогнете скръбта от тежката загуба. Вечна и блажена да бъде светлата му памет!, се посочва в писмото.

В събота съболезнования изказаха и от Организацията на евреите в България „Шалом“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.08 2015 в 11:25

Нека почива в мир!
Изказвам съболезнования на близките на момчето!

11.08 2015 в 02:49

Плача за това прекрасно българско дете. Моля ПРЕЗИДЕНТА в името на сина си да продължи да работи за България. Точно сега имаме огромна нужда от него. Стискам палци да издържи въпреки нечовешката мъка. Поклон пред Вас, господин Президент.

10.08 2015 в 15:38

Палестина, нещо не си разбрал. Ако някой ти е неприятен или дори го мразиш, не е човешко да му размахваш пръст пред лицето на нещастието му. Нарочно не се позовавам на никоя религия, защото това е общочовешко правило. А това, дали Той наказва, кого и как, не е наша работа. Нашия дълг е да живеем като хора и нищо повече.

От друга страна се опитвам да разбера този неискрен, лицемерен изблик на траурни настроения у хора, които не бяха и чували за съществуването на младото момче, така трагично напуснало близките си. Какво искат да покажат с тези вече утвърдени (особено след смъртта на Даяна) ритуали, лишени от чувство и свое лично отношение? Кой от тях е познавал това младо момче и какво е знаел за него, за да изразява публично отношение към една чисто човешка и дълбоко лична трагедия? Който може - да ми обясни. Лично аз се боя, че това е някакъв необмислен, недомислен и нетактичен опит да се покаже подкрепа само и единствено към президента Плевнелиев. Хора, този човек - добър или лош, способен или не, красив или грозен - няма нужда от лицемерието ви. В най-голямата мъка за едно семейство, тези родители помолиха учтиво за малко тишина и спокойствие, но вие не сте достатъчно хора, за да разберете това толкова човешко желание.

Поднасям и своите най-искрени съболезнования на опечаленото семейство. Не бива родителите да изпращат децата си!

Л.де В.

10.08 2015 в 11:04

ПАЛЕСТИНА, твоето първо (и второ) изказване показва единствено, че и представа си нямаш от християнската концепция. Бог изпраща като човешко дете Единородния си Син в човешкия свят за изкуплението на човешките грехове. Самият Иисус Христос казва: "Оставете децата и не им пречете да дойдат при Мене... На такива е царството небесно!". Т.е. в децата е Божията благодат и Господ не се "разправя" с техните чисти и непокварени души. Пожелавам ти никога да не изпитваш такава трагедия, защото много боли и дори най-големият грешник не заслужава такава участ.

10.08 2015 в 10:41

ПАЛЕСТИНА, ти затова ли нямаш деца!

10.08 2015 в 07:04

За големи грехове ГОСПОД се разправя с децата на сгрешилите защото най-боли.